Meget kan ændre sig i løbet af ganske kort tid på en operationsstue, og når det skal gå stærkt, kan det have negative konsekvenser for kommunikation og samarbejde.

Derfor har personalet i anæstesien på op-gangen på Hospitalsenhed Horsens taget initiativ til en slags simulator/rollespiltræning.

Overlæge Omar Rian, overlæge i afdelingen fortæller om løsningen: 

Simulationen er udviklet til pilottræning for at undgå alvorlige hændelser og analysere "near misses" og er blevet overført til en læringens-metode i akut medicinsk læring.

Rollespilstræningen giver personalet lejlighed til at afprøve scenarier, hvor presset pludselig stiger og klar og enkel kommunikation er et must.

Det har betydet, at kommunikationen flyder betydeligt bedre, når personalet står i en akut situation af den slags som allerede er øvet. 

Simulator-træningen har også betydet, at det gør det lettere for kollegerne fra det andet side af lejet at hjælpe til, når det måtte være nødvendigt, fordi OP og anæstesi-persolnalet ved mere om hinandens (alvorlige) problemstilling efter simulator- øvelserne.

Afdelingen har nu uddannet en række instruktører som kan stå for simulationstræningen. Træningen har udover de åbenlyse fordele, også vist sig specielt nyttig i forbindelse med en flytning. 

 

Kan løsningen overføres til andre hospitaler/specialer?

Ja, det kan den.