Når der er mistanke om medicinsvind fra medicinrum er der en række tiltag, som ledelsen skal sørge for bliver gjort i forhold til optælling, forebyggende tiltag m.m.

Der kan læses mere herom i den regionale retningslinje:

Kontrolforanstaltninger ved mistanke om svind/tyveri og misbrug af medicin, regional retningslinje

Når der konstateres medicinsvind i medicinrum kan TV-overvågning/videoovervågning være et nødvendigt redskab til at opklare situationen. Videoovervågning er da også et af de ofte anvendte redskaber som kontrolforanstaltning inden for Region Midtjylland.

Videoovervågning kan bruges i en tidsbegrænset periode, når der er konstateret medicinsvind, men kan eventuelt også bruges som en forbyggende indsats, hvor et videokamera er opsat i medicinrum uden tidsbegrænsning.

Det skal bemærkes, at muligheden for videoovervågning i medicinrum uden tidsbegrænsning på et givet hospital vil være en Hospitalsledelsesbeslutning eventuel med forudgående drøftelse i HMU. Det er således ikke nødvendigvis alle hospitaler der benytter denne mulighed.

Opsættes videoovervågning i kategorien uden tidsbegrænsning, skal ledelsen løbende vurdere om videoovervågningen fortsat er nødvendigt. Såfremt behovet måtte ophøre, skal videoovervågningen ligeledes ophøre.

I de følgende blokke beskrives procedure for opsætning af videokamera og efterfølgende hvordan ledelsen skal agere efter der er opsat kamera og der efterfølgende opdages medicinsvind, der ikke umiddelbart kan forklares.

A - Procedure ved opsætning af TV overvågning i medicinrum i tidsbegrænset periode på grund af konstateret medicinsvind

B - Procedure ved opsætning af TV overvågning i medicinrum som kontrolforanstaltning UDEN tidsbegrænsning

C. Mulighed for at opsætte kamera ad hoc

Ved begrundet mistanke om at en medarbejder uberettiget har erhvervet sig medicin

Ved konstateret svind efter videokamera er opsat efter procedure A, B eller C